Lena Bokedal

lenabokedal@tibrobk.se

Sedan barnsben djurintresserad och alla möjliga djur har funnits i min ägo. Hundar har dock alltid legat mig varmast om hjärtat!
Jag är utbildad djurskötare och driver Bookvalleys kennel med uppfödning av golden och drentsche patrijshond.
Jag har varit aktiv i Tibro brukshundklubb sedan 2001 och hållit och hjälpt till på otaligt antal kurser, valp-, unghund-, fortsättnings- och aktiveringskurser.
Jag har också hjälpt till på många tävlingar. Alltifrån klubbens tävlingar i lydnad och bruks upp till Polishunds SM, IPO och Bruks SM.
Jag brinner för att göra hundägandet roligt för så många som möjligt. Att få hjälpa någon med ett vardagligt problem och höra deras glädje när tipset från mig löst ett jobbigt dilemma är väldigt roligt eller när man inspirerar någon att fortsätta lära sig mer om hund – andras lycka blir då min lycka!

Med mina egna hundar har jag tävlat lydnad med min golden Fanny och med drenten Myra har jag tävlat viltspår upp till champion och på utställning fått flera BIR, CACIB, CK och blev 2011 Svensk Vinnare. Jag har också testat Myra i vildsvinshägn och vi står i beredskap för eftersök dygnet runt året om vid felskjutningar eller vid trafikolyckor med vilt – alla djurslag.

Utbildningar:

Allmänlydnadsinstruktörs utbildning inom SBK
M1
Exteriörkurs golden
Viltspårskurs anslagsklass o öppenklass
Uppfödarutbildning
Fågelhundsjakt – apportering och släpspår
Handlingskurs hos GRK
Föreläsningar för bl.a.
* Eva Bodfält
* Lars Fält
* Barbro Börjeson